Drupal

Gepost in Websites

Drupal

Drupal is een open-source content management systeem (CMS), ontwikkeld in de programmeertaal PHP en uitgebracht onder de GNU General Public License (GPL). Een CMS is webserver-software die het eenvoudig maakt webpagina's aan te maken en - al dan niet toegespitst op de individuele bezoeker - te tonen.

Veel moderne CMSsen, waaronder Drupal, bieden een "back-end" interface waarmee beheerders de inhoud en vormgeving van hun website zonder enige programmeerkennis kunnen aanpassen.

Het grote voordeel van Drupal is de grote gebruikers-community. Hierdoor zijn er veel standaardmodules te vinden voor specifieke functionaliteiten: duizenden ontwikkelaars over de hele wereld ontwikkelen actief aan het systeem en bieden de door hen ontwikkelde modules gratis aan. En dat scheelt U in de kosten!

Drupal is niet alleen geschikt voor standaard websites. Door de modulariteit van het systeem is Drupal uitermate geschikt voor specifiekere inhoud, zoals vragenlijsten, video-websites, communities, etc.

Top-CMS voorziet in het gehele ontwikkelingsproces: inventarisatie, grafisch ontwerp, implementatie, ontwikkeling, hosting en onderhoud.

Voordelen van een Drupal implementatie:

  • Drupal wordt actief doorontwikkeld door een grote groep ontwikkelaars.
  • Veel CMS functionaliteiten zijn te vinden in de vorm van een bestaande Drupal modules.
  • Extra functionaliteiten zijn eenvoudig door ons te ontwikkelen in de vorm van maatwerk modules.
  • U bent niet afhankelijk van 1 partij. Het gehele CMS is makkelijk overdraagbaar.
  • Meer binding met uw klanten: Drupal voorziet standaard in functionaliteiten als een profielendatabase en een reactiemogelijkheid.